Munca de acasa are multe avantaje, printre care faptul ca ne putem trezi putin mai tarziu, deoarece evitam sa ne deplasam la birou, ca putem lua un mic dejun linistit, ca ne putem imbraca putin mai confortabil…

Desi nu este posibil in toate domeniile de activitate, in multe domenii lucratul de acasa devine foarte raspandit si de aceea este necesar sa se creeze un spatiu organizat pentru amenajarea unui birou la domiciliu.

Spatiul de lucru ideal are lumina naturala, un birou de dimensiuni suficiente si un scaun confortabil, de preferinta ergonomic.

Dar pe langa mobilierul de baza, adica o banala masa si un scaun, ar trebui sa existe, pentru o mai buna productivitate, un mobilier cu suficient spatiu de depozitare cu sertare si/sau rafturi si materiale de organizare pentru a pastra totul la locul sau si pentru a mentine o estetica linistita.

In continuare iti prezentam cateva sfaturi despre cum sa iti amenajezi un birou la tine acasa pentru a te ajuta sa te concentrezi asupra muncii in timpul zilei si astfel sa devii mult mai productiv.

Investeste intr-un scaun de calitate

E uimitor cate schimbari poate aduce in viata ta un scaun de birou confortabil. Coloana ta va sta mereu dreapta, muschii lombari vor fi mereu intariti de un suport, gatul va primi si el sustinere, iar picioarele iti vor fi mereu relaxate.

Iar daca subiectul sanatatii este mai disputat in aceasta perioada mai mult ca oricand, probabil nu mai este nevoie sa iti repetam cat poate fi de importanta, mai ales pe masura ce inaintezi in varsta.

Daca te intrebai cum alegi cel mai bun scaun de birou, iti vom spune ca acesta trebuie sa fie cat mai inalt in partea spatarului si cat mai moale in partea sezutului.

Citeste continuarea aici: Cele mai bune idei de amenajare a unui birou acasa