Atunci cand avem rude in vizita sau cand apar evenimente neprevazute, o camera de oaspeti unde acestia pot petrece noaptea sau pot ramane cateva zile este un plus binevenit.

Cum ar trebui sa fie aceasta camera pentru ca ei sa se simta cu adevarat confortabil?

Desi nu este intotdeauna posibil, camera ar trebui, in mod ideal, sa fie putin retrasa, pentru a se bucura de un anumit grad de independenta.

O baie proprie si un balcon sunt alte posibilitati care te vor ajuta sa le imbunatatesti sederea.

De asemenea, trebuie sa fie un loc confortabil in care sa isi poata lasa lucrurile si unde sa se simta ca la ei acasa, dar nu prea personal, asa ca este mai bine sa te abtii de la a plasa fotografii personale.

Pentru a asigura reusita, aceasta poate fi amenajata ca o camera de hotel, dar cu un grad mai mare de confort.

Alege cu atentie patul

Asa cum te asteptai, patul este piesa centrala al unui dormitor pentru oaspeti.

Si, cu toate ca acesta trebuie sa le asigure invitatilor care innopteaza la tine un confort sporit, acest lucru nu inseamna ca este absolut necesar sa alegi un pat matrimonial.

De mult ori, spatiul disponibil nu iti permite sa instalezi un pat foarte mare, insa din fericire exista si variante compacte si functionale, precum si modele rabatabile, care se pot ridica pe perete atunci cand nu sunt folosite.

Verifica si magazinele online care ofera cadre de pat si paturi complet echipate pentru ca poti gasi modele interesante la preturi accesibile.

In cazul in care biroul de acasa sau livingul servesc, ocazional, drept dormitor pentru oaspeti atunci patul va fi inlocuit de o canapea extensibila.

Transforma camera copilului in camera de oaspeti

Copiii au crescut si au decis sa se mute din casa parinteasca? Regandeste camera acestora si transforma incaperea intr-un dormitor pentru invitati.

In principiu, pentru a pregati camera pentru noii sai locatari „de ocazie”, poti strange in cutii manualele, caietele si jucariile care au ramas in camera copiilor, daca ele exista.

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru amenajarea camerei de oaspeti